מתכון לעוגיות אמסטרדם מושלמות
זמן קריאה
1 שניות

מתכון לעוגיות אמסטרדם – שוקולד מריר ושוקולד לבן בעטיפה רכה וטעימה!
כמות: כ-10 יחידות
מצרכים:
- ל-10 עוגיות
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 120 גרם סוכר
- 24 גרם קקאו
- 60 גרם קמח
- כף שטוחה של אבקת אפיה
- קורט מלח
- 20 קוביות שוקולד לבן
אופן הכנה:
- המיסו את השוקולד המריר והחמאה בבן מארי (סיר מעל סיר עם מים רותחים).
- הקציפו את הביצים והסוכר עד שהתערובת תפוחה.
- ערבבו את החומרים היבשים בקערה: סוכר, קקאו, אבקת אפיה ומלח.
- הוסיפו את השוקולד המומס והחמאה לתערובת הביצים והסוכר, וערבבו עד שהכל התמזג.
- הוסיפו את החומרים היבשים לתערובת וערבבו עד שהתערובת חלקה.
- העבירו את התערובת למקרר לחצי שעה כדי שתתייצב.
- אחרי שהעיסה התייצבה, חלקו אותה ל-10 כדורים שווים.
- עשו גומה קטנה בכל כדור והניחו בתוכה 2 קוביות שוקולד לבן.
- סגרו את העוגיות ושטחו אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אפו במשך 10 דקות ב-180 מעלות עד שהן פריכות מבחוץ ורכות מבפנים.
בתיאבון!