מתכון לטארטלט לימון מהיר וקל

מצרכים:

2 ביצים L

80 גרם סוכר

45 מ"ל מיץ לימון/לימון סחוט

קליפה מגורדת מלימון אחד

75 גרם חמאה רכב חתוכה לקוביות

 

למרנג:

3 חלבונים מביצה L

קורט מלח

200 גרם סוכר

45 מ"ל מים

 

תחתיות בצק פריך מוכנות למילוי

ברנר

מד חום

 

אופן ההכנה:

לקרם לימון:

בסיר שמים ביצים, סוכר,מיץ וקליפת לימון

וטורפים היטב בעזרת מטרפה תוך כדי בישול על הגז (להבה בינונית)

עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך (מתחילות להיווצר בועות)

מסירים מהאש ומוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים טוב טוב עד שכל החמאה נמסה בקרם.

 

מעבירים את הקרם לקערה, מניחים מעל הקרם ניילון נצמד

("מדביקים" את הניילון הנצמד לקרם כדי שלא יווצר לנו קרום)

ומכניסים לקירור והתייצבות ל3-4 שעות.

 

ממלאים את התחתיות בצק פריך בקרם הלימון ומחזירים לקירור בזמן הכנת המרנג.

 

למרנג:

בקערת המיקסר שמים חלבונים ומלח.

בסיר נפרד שמים סוכר ומים ומחממים על אש גבוהה עד להיווצרות סירופ.

כשהסירופ מגיע ל-106 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים במיקסר במהירות בינונית.

ממשיכים לבשל את הסירופ עד ל 115-117 מעלות ומסירים מהאש

מגבירים את מהירות המיקסר ויוצקים את הסירופ בזרם דק על גבי דופן הקערה.

ממשיכים להקציף עד לקצף מבריק ויציב.

מעבירים לשקית זילוף עם צנתר לבחירתכם (אני השתמשתי בm1)

ומזלפים על גבי התחתיות עם קרם הלימון.

 

בעזרת ברנר-שורפים את המרנג בעדינות.

 

בהצלחה ובתיאבון

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

דלג לתוכן מרכזי